Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Plněné košíčky
Suroviny
- 1 lžička koření Provensálské bylinky Avokádo
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 500 g kuřecích jater
- 2 balení listového těsta
- 1 cibuli
- 300 ml drůbežího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
Způsob přípravy
Játra očistíme a pokrájíme na kostky. V pánvi zpěníme na 2 lžících másla najemno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek a játra a necháme zatáhnout. Přilijeme vývar a dusíme s bylinkami, solí a pepřem doměkka, dokud se tekutina nevyvaří. Obsah pánve přendáme do nádoby s plochým dnem. Přidáme zbytek másla a smetanu a rozmixujeme.
Jedno listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka. Z druhého utvoříme válečky a vytvoříme z nich vyvýšený okraj na každém kolečku. Takto připravené košíčky potřeme žloutkem a dáme do vyhřáté trouby (180 °C) a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí plníme paštikou. Můžeme ozdobit mandlovými plátky nebo chilli papričkou.