Plněné košíčky

Suroviny

Způsob přípravy

Játra očistíme a pokrájíme na kostky. V pánvi zpěníme na 2 lžících másla najemno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek a játra a necháme zatáhnout. Přilijeme vývar a dusíme s bylinkami, solí a pepřem doměkka, dokud se tekutina nevyvaří. Obsah pánve přendáme do nádoby s plochým dnem. Přidáme zbytek másla a smetanu a rozmixujeme.

Jedno listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka. Z druhého utvoříme válečky a vytvoříme z nich vyvýšený okraj na každém kolečku. Takto připravené košíčky potřeme žloutkem a dáme do vyhřáté trouby (180 °C) a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí plníme paštikou. Můžeme ozdobit mandlovými plátky nebo chilli papričkou.