Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Jemný perník s medem
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžička Perník Avokádo
- 1 lžíce medu
- 4 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 250 g polohrubé mouky
- 1 kypřicího prášku do pečiva
- 250 ml šlehačky
- 250 g cukr krystal
- 1 vanilkový cukr
- 1 strouhané jablko
Způsob přípravy
Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenící přípravek Perník, důkladně promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170° C. Podáváme s lehkou medovou šlehačkou – do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a šlehačku vyšleháme.