Kategorie:
-
Druh jídla:
Skopové a jehněčí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Jehněčí žebírka v pivní medové marinádě
Suroviny pro 4 osoby:
- olej
- 1 kg jehněčích žebírek
Marináda:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 balení Marináda Pivní medová
Způsob přípravy
Marinádu, křen a pepř smícháme a takto připravenou směsí pečlivě potřeme jehněčí žebra a necháme několik hodin odležet v chladničce. Poté maso očistíme od marinády a smažíme na pánvi. Pak ho znovu natřeme marinádou, vložíme do pekáče a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C. Po upečení necháme několik minut na teplém místě a pak rozřežeme podél kostí na jednotlivé porce. Podáváme se zeleninovým salátem.