Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Kachní prsa s brusinkovým křenem
Suroviny pro 4 osoby:
- olej
- 1 balení Marináda Pivní medová
- 600 g kachních prsou s kůží
- 4 lžíce Křen Brusinkový Avokádo
Způsob přípravy
Kachní prsa umyjeme a osušíme, kůži několikrát nařízneme (ale neprořízneme). Maso necháme v marinádě odležet 2-4 hodiny. Prsa zprudka opečeme z obou stran (stranou s kůží dolů jako první) na malém množství oleje, pak vložíme do pekáče a pečeme po dobu 10 minut při teplotě 160 °C. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s brusinkovým křenem.