Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Medová žebírka
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 kg žebírek
Marináda
- Pepř černý mletý Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 lžíce medu
- 6 lžic oleje
- 3 rozmačkané stroužky česneku
- 4 lžičky směsi Žebírka s medem Avokádo
- 150 ml pomerančového džusu (nejlépe vymačkaný z čerstvých pomerančů)
Způsob přípravy
Žebírka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce a naložíme do marinády, kterou si připravíme z výše uvedených ingrediencí. Necháme v chladu 12 hodin. Pak přendáme do pekáčku, potřeme marinádou, která nám zůstala po nakládání a pečeme cca 40-60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení občas podlijeme šťávou z pekáčku. Žebírka můžeme také grilovat.