Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Bramboračka s pórkem, bobem a majoránkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžíce Majoránka Avokádo
- Nové koření mleté Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 cibule
- 4 lžíce másla
- 100 ml smetany 36%
- sůl dle chuti
- 500 g oloupaných bramborů
- 3 pórky (pouze bílé části)
- 250 g oloupaných, mražených bobů
- 4 plátky uzeného bůčku, nakrájeného na kostky
- 1 l vývaru
- 250 g taveného sýra
Způsob přípravy
V kastrolu rozpustíme máslo. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle s nakrájenou cibuli za občasného míchání. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a polovinu bobů. Vše zalijeme vroucím vývarem, dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 20 minut.
Potom přidáme tavený sýr, zamícháme, až se rozpustí, přidáme smetanu a všechno dobře rozmixujeme.
Zbytek bobů společně s uzeným bůčkem osmažíme na pánvi a dáme na talíře. Zalijeme polévkou. polévku posypeme majoránkou, můžeme taky posypat opečenými dýňovými nebo slunečnicovými semínky.