Kategorie:
-
Druh jídla:
Saláty a zálivky
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Salát Caesar s pikantním kuřecím masem a parmazánem
Suroviny pro 4 osoby:
- 400 g kuřecích prsou
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 hlávka římského salátu
- 4 na kostky nakrájené plátky toastového chleba bez kůrky
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
Marináda
- 1 balení směsi Kuře pečené Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
Zálivka
- Salátové koření Mlýnek
- citrónová šťáva podle chuti
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce nasekaných filetů z ančoviček
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 1 lžíce octa
- případně vývar k ředění omáčky
Způsob přípravy
Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou jsme si předem z výše uvedených surovin připravili a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Všechny ingredience pro přípravu omáčky důkladně promícháme (nejlépe v uzavřeném skle), dochutíme salátovým kořením a necháme vychladnout.
Naložené maso smažíme na grilu nebo pánvi. Na oleji osmahneme česnek a kostky toastového chleba smažíme na pánvi dozlatova.
Listy salátu uložíme na talíře, přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme zálivkou a posypeme česnekovými krutony.