Salát Caesar s pikantním kuřecím masem a parmazánem

Suroviny pro 4 osoby:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 hlávka římského salátu
  • 4 na kostky nakrájené plátky toastového chleba bez kůrky
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku

Marináda

Zálivka

  • Salátové koření Mlýnek
  • citrónová šťáva podle chuti
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce nasekaných filetů z ančoviček
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 1 lžíce octa
  • případně vývar k ředění omáčky

Způsob přípravy

Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou jsme si předem z výše uvedených surovin připravili a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.
Všechny ingredience pro přípravu omáčky důkladně promícháme (nejlépe v uzavřeném skle), dochutíme salátovým kořením a necháme vychladnout.
Naložené maso smažíme na grilu nebo pánvi. Na oleji osmahneme česnek a kostky toastového chleba smažíme na pánvi dozlatova.
Listy salátu uložíme na talíře, přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme zálivkou a posypeme česnekovými krutony.