Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Pikantní kuřecí prsa s grilovaným ovocem a medovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 ks 160 g kuřecích prsou
- 1 mango
- 12 čerstvých jahod
- 50 g Marináda Gril Avokádo
- 1 oloupaný ananas
- 1 hlávka salátu frisée (kadeřavý salát)
Medová omáčka s chilli
- Chilli mleté Avokádo
- 1 lžička Salátová zálivka Italská Avokádo
- 1 lžička olivového oleje
- 4 lžíce medu
- 1 ks šťáva z 1 limetky
- 1 ks několik snítek čerstvé máty
- 1 lžíce vody
Marináda na ovoce
- špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
- špetka koření Skořice mletá Avokádo
- špetka koření Zázvor mletý Avokádo
- 1 lžíce medu
- šťáva z 1 citrónu
Způsob přípravy
Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme v marinádě a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
Do medu přidáme limetkovou šťávu, lžičku italské zálivky smíchané se lžící vody a lžičkou oleje a čerstvě nasekanou mátu. Vše důkladně promícháme a dochutíme chilli.
Mango nakrájíme na plátky a ananas na kroužky, ze kterých vykrojíme tvrdý střed. Ovoce pokropíme medem rozmíchaným s citrónovou šťávou, zázvorem, skořicí a mletým černým pepřem.
Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Během pečení masa grilujeme také připravené ovoce. Na talíř klademe salát frisée smíchaný s jahodami, ovocem a plátky grilovaných kuřecích prsíček. Vše zalijeme medovou omáčkou.