Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Dušené hovězí na víně
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 ks Bobkový list Avokádo
- 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
- Zázvor mletý Avokádo
- 2 lžičky směsi Roštěnky Avokádo
- 1 lžíce medu
- 100 ml hovězího vývaru
- máslo
- 800 g zadního hovězího
- 100 g slaniny
- 300 ml suchého červeného vína
- 2 najemno nakrájené cibule
Způsob přípravy
Maso na několika místech propíchneme, slaninu nakrájíme na nudličky a dáme do vzniklých otvorů. Maso potřeme medem, okořeníme přípravkem Roštěnky, zalijeme vínem a necháme 6 hodin odležet.
Pak osmahneme na másle, přidáme víno z marinády a vývar. Dusíme 40 minut pod pokličkou. Poté přidáme cibuli, hřebíček, zázvor a bobkový list a dusíme ještě cca 20 minut, až maso bude měkké. Šťávu z masa můžeme zahustit jíškou.
Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou.