Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- směs Grilovací s česnekem Avokádo
- Bylinková sůl Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 800 g hovězí svíčkové
- 120 g sýra (dle vlastního výběru)
- 1 cuketa
- 8 cherry rajčátek
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 lžičky směsi Steak Avokádo
- 1 lilek
Jogurtová omáčka
- 1 balení Salátová zálivka Řecká Avokádo
- několik lístků čerstvé máty
- šťáva z ½ citrónu
- 200 ml bílého jogurtu
- 1 avokádo
Způsob přípravy
Očištěnou, omytou hovězí svíčkovou osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na 8 stejných medailonků. V každém kousku masa vytvoříme kapsu, kterou vyplníme plátkem sýra. Hovězí naložíme v olivovém oleji společně s kořenícím přípravkem Steak a necháme hodinu odležet v chladničce.
Opláchneme papriky a opečeme na grilu, až dozlatova. Pak zabalíme každou papriku v alobalu a necháme asi 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme, nakrájíme na 4 části a vyčistíme od semínek. Cukety a lilek nakrájíme na centimetrové kolečka, posypeme solí a osušíme papírovým ubrouskem. Pak všechnu zeleninu pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením.
Oloupeme avokádo, které nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a vše rozmícháme s jogurtem, řeckou zálivkou a sekanou mátou.
Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Zeleninu přeložíme na grilovací alobalový tácek a pečeme na grilu společně s masem.
Na talíře uložíme kus šťavnatého hovězího masa a na něj grilovanou zeleninu. Jídlo podáváme s jogurtovou omáčkou a grilovaným chlebem pita.