Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Dortík z grilované zeleniny s mozzarellou, avokádem a balsamico-kaparovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
- koření Pepř černý celý Avokádo
- směs Grilovací Avokádo
- koření Česneková sůl Avokádo
- 2 lilky nakrájené na plátky
- 1 cuketa nakrájená na plátky
- 1 zralé avokádo rozkrojené na polovinu a pak nakrájené na plátky
- 6 lžic olivového oleje
- 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Balsamico-kaparová omáčka
- 50 g sušených rajčat
- 50 ml olivového oleje (můžeme použít olivový olej ze sušených rajčat)
- 10 g kaparů v nálevu
- 20 ml octu balsamico
- 1 lžička bazalky
Způsob přípravy
Všechny ingredience pro výrobu omáčky důkladně promícháme a dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Zeleninu naložíme v olivovém oleji a grilovacím koření, osolíme a přidáme čerstvě mletý černý pepř. Zeleninu opečeme na grilu po každé straně a proložíme ji plátky sýra mozzarella a avokádem. Z připravené zeleninové směsi vytvarujeme dortíky, které podáváme s balsamico-kaparovou omáčkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.