Grilovaný losos se salátem z avokáda, melounu a slunečnicových klíčků

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Recept pro 4 osoby:

  • 400 g dřeně z bezsemenného melounu
  • 2 měkká a oloupaná avokáda
  • šťáva z ½ citrónu
  • 100 g slunečnicových klíčků
  • 1 nakrájená červená cibule
  • 600 g filé z lososa, nakrájené na centimetrové kostičky
  • 0.5 hlávky ledového salátu

Marináda

  • směs Grilovací s bylinkami Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžička koriandru
  • limetková šťáva

Způsob přípravy

Lososa opláchneme a dobře osušíme. Uložíme ho na alobalový grilovací tácek a opečeme na grilu. Jakmile ryba vychladne, zalijeme ji marinádou připravenou z olivového oleje, směsi Grilovací s bylinkami, limetkové šťávy a koriandru.

Omytý salát jemně smícháme klíčky, cibulí melounem nakrájeným na hrubé hranolkyAvokádo nakrájíme na tlusté proužky, zalijeme citrónovou šťávou a ozdobíme jím salát. Pak ještě přidáme  kousky aromatického lososa a všechno pokropíme zbývající marinádou.