Grilovaný losos se salátem z avokáda, melounu a slunečnicových klíčků
Recept pro 4 osoby:
-
400 g dřeně z bezsemenného melounu
-
2 měkká a oloupaná avokáda
-
šťáva z ½ citrónu
-
100 g slunečnicových klíčků
-
1 nakrájená červená cibule
-
600 g filé z lososa, nakrájené na centimetrové kostičky
-
0.5 hlávky ledového salátu
Marináda
-
směs Grilovací s bylinkami Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
1 lžička koriandru
-
limetková šťáva
Způsob přípravy
Lososa opláchneme a dobře osušíme. Uložíme ho na alobalový grilovací tácek a opečeme na grilu. Jakmile ryba vychladne, zalijeme ji marinádou připravenou z olivového oleje, směsi Grilovací s bylinkami, limetkové šťávy a koriandru.
Omytý salát jemně smícháme s klíčky, cibulí a melounem nakrájeným na hrubé hranolky. Avokádo nakrájíme na tlusté proužky, zalijeme citrónovou šťávou a ozdobíme jím salát. Pak ještě přidáme kousky aromatického lososa a všechno pokropíme zbývající marinádou.