Hovězí se sójovou omáčkou, podávané se sójovými nudlemi a zelenou fazolkou

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Chilli mleté Avokádo
  • 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
  • 2 lžičky směsi Čína Avokádo
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 červená paprika
  • 1 jarní cibulka
  • sůl dle chuti
  • 150 g sójových těstovin
  • 40 g vařených zelených fazolek
  • 1 lžíce čerstvě nasekaných lístků koriandru

Způsob přípravy

Nudle zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou, necháme 2 minuty odležet a následně je scedíme. Zelenou fazolku uvaříme v mírně osolené vodě. Můžeme použit taky mraženou. Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky nebo proužky.

Na hlubší pánvi nebo ve wok pánvi osmahneme na oleji maso, přidáme cibuli, papriku, fazolky, kukuřičky, česnek a klíčky, ochutíme přípravkem Čína, zázvorem a chilli a smažíme až zelenina a maso budou měkké. Nakonec přidáme nudle a promícháme. Všechno polijeme sójovou omáčkou a citrónovou šťávou.