Hovězí kližka vařená v zelenině na celerovém pyré

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 lístky Bobkový list Avokádo
  • 1 lžička koření Paprika lahůdková mletá Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 lžička koření Petrželová nať Avokádo
  • 2 lžíce másla
  • sůl dle chuti
  • 1 kg hovězí kližky
  • 1 mrkev
  • 1 petržel (kořen)
  • 1 pórek (bílá část)
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 1 celer
  • 2 brambory
  • 200 ml mléka
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky

Způsob přípravy

Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, přidáme mrkev, petržel, pórek, cibuli a česnek a přilijeme litr vody. Přidáme bobkový list, papriku, petrželovou nať, pepř a vaříme doměkka, podle potřeby přilijeme vodu.

Celer a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky (kostičky ponoříme do vody, aby nezčernaly). Brambory a celer vložíme do nádoby s mlékem, přivedeme k varu, následně snížíme teplotu a vaříme doměkka pod pokličkou. Z uvařené a scezené zeleniny a másla uděláme pyré, dochutíme solí, pepřem a muškatovým květem.

Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na celerovém pyré. Podáváme se smetanovým křenem.