VELIKONOČNÍ KOLÁČ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 2 lžíce Špagety Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 250 g nastrouhané goudy
  • 1 balení listového těsta
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 250 g ricotty
  • 6 vařených oloupaných vajec

Způsob přípravy

 

Velikonoční koláč se špenátem a vejci je skvělým způsobem, jak připravit slavnostní a zároveň zdravý pokrm pro velikonoční období. Tento koláč kombinuje svěží chuť špenátu s jemnou ricottou a symbolem jara - vejci.

 

Předehřejte troubu na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem nebo máslem a vyložte ji listovým těstem.

Připravte si náplň. Na středně vysokou teplotu osmahněte na olivovém oleji cibuli a česnek dozlatova. Nechejte lehce prochladnout. Špenát rozmixujte a vmíchejte do něj ricottu, vejce a orestovanou cibuli s česnekem. Ochuťte směsí koření Špagety, špetkou muškátového oříšku a důkladně promíchejte. Ochutnávejte a podle chuti přidejte ještě i sůl a pepř.

Přidejte nastrouhanou goudu.

Do připravené formy s těstem rozprostřete špenátovou směs. Do této směsi vmáčkněte vařená vejce, kolem dokola, po okraji formy.

Pečte v předehřáté troubě 45 minut, nebo dokud náplň neztuhne a povrch nezíská zlatavou barvu.

Koláč nechejte před krájením chvilku odpočinout. Podávejte teplý nebo studený. Skvěle chutná se salátem.