KRÁLÍK PEČENÝ NA HOŘČICI

Kategorie:

Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Tymián Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 150 gramů Hořčice Francouzská Avokádo
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 celý králík
  • 1 šalotka nebo cibule

Způsob přípravy

Připravte si velkou pánev a na ní rozehřejte máslo a olej. Opečte osolené a opepřené nohy z králíka. Ze všech stran. Vyndejte z pánve a dejte do pekáče. Do pánvičky vsypejte najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli. Opékejte dozlatova a poté přidejte do pekáče ke králíkovi. Králíka potřete hořicí, podlijte 2 dcl vody a okořeňte tymiánem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně hodinu, dokud není maso měkké. Poté hořčici z králíka stáhněte do pekáče a přidejte do pekáče smetanu. Promíchejte a pečte odkryté ještě 10 minut.