SVATOMARTINSKÁ KACHNA

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • Tymián Avokádo
  • 2 cibule
  • 10 sušených švestek
  • 800 gramů malých brambor
  • trocha olivového oleje
  • 4 kachní prsa
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 ml červeného vína

Způsob přípravy

 

Malé brambory omyjte a dejte vařit i se slupkou do osolené vody. Až jsou měkké, dejte je do pekáče. Na pánvičce na trošce oleje opečte nahrubo nakrájenou cibuli a až začne sklovatět, přidejte sušené švestky. Ještě chvíli opékejte a přidejte k bramborám do pekáče. Promíchejte. Kachní prsa ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Zprudka opečte na pánvi s trochou oleje. Pěkně ze všech stran. Z každé strany opékejte asi 4 minuty. Prsa naskládejte do pekáče na brambory. Do pánvičky s výpekem vlijte víno a zprudka vyvařte asi na polovinu objemu a přelijte jím obsah pekáče. Přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C. 10 až 12 minut pro ty, kdo mají rádi maso méně propečené, přibližně 15 až 25 minut pro maso propečenější.