PERNÍK NA PLECH SE ZAKYSANOU SMETANOU A OVOCEM

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Perník Avokádo
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • 500 g kefíru nebo podmáslí
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 250 g cukru moučka
  • 2 lžičky sody
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 2 lžíce povidel

na ozdobení

  • 300 g zakysané smetany
  • čerstvé ovoce

Způsob přípravy

Všechny suroviny dejte do kuchyňského robota nebo klidně do mixéru a umíchejte nebo umixujte hladké těsto. Vylijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný moukou. My jsme pekli na plechu o velikosti 25 x 35 cm, ale může být i lehce větší. Ale jen o kousek. 

 

Vylijte těsto na plech. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, 45 minut. 

Upečený koláč nechejte úplně vychladnout.

 

Nakrájejte na čtverečky a ozdobte zakysanou smetanou a ovocem.