PITA CHLEBA S TRHANÝM HOVĚZÍM MASEM

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžička citrónové šťávy
  • olivový olej
  • 6 lžic majonézy
  • 6 ředkviček
  • 4 lžičky Křen Brusinkový Avokádo
  • sůl a pepř
  • 200 gramů špenátu
  • 400 gramů trhaného hovězího masa
  • 4 kusy pita chleba

Způsob přípravy

Okořeňte maso vcelku oblíbenou směsí koření, dejde do pekáče a zalijte asi 2 dcl vody. Pečte na nízkou teplotu, přibližně 130 °C, několik hodin, dokud nebude maso měkké. Pomalu pečené hovězí maso natrhejte vidličkou. 

Ochuťte ho sušenými rajčaty s česnekem a bazalkou a zalijte 2 lžícemi kvalitního olivového oleje. Podlijte 1 dcl vody. Prohřívejte na pánvi 15 minut, na středně vysokou teplotu. Většina tekutiny se odpaří, zbyde trochu silnější, hustější omáčky. Pita chleba navlhčete a ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě, podle návodu na obalu. Připravte salát. V míse smíchejte lístky špenátu s plátky ředkviček. Ochuťte solí a pepřem, přelijte citronovou šťávou a olejem. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat. Smíchejte majonézu a brusinkový křen. 

Ohřáté pita placky prokrojte a namažte brusinkovým dipem. Vložte salát a trhané maso. Ihned podávejte.

 

 

Náš tip: do receptu můžete použít i jiné maso, třeba grilované. Nebo nejrůznější veganské alternativy masa.