KUŘECÍ JÁTRA SE SÁZENÝM VEJCEM

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 800 gramů kuřecích jater
  • sůl a pepř
  • Italská směs

Způsob přípravy

 

Játra ochuťte Italskou směsí a prolisovaným česnekem. Nechejte hodinu odležet.
Játra opečte na pánvi, na grilovací pánvi nebo opékejte na grilu. Ze všech stran, až játra ztmavnou. Neopékejte příliš zprudka, ale na střední teplotu, ať se játra propečou.
Usmažte čtyři sázená vejce.
Opečená játra z obou stran osolte a dejte na talíře. Nahoru položte sázené vejce.
Podávejte s oblíbenou přílohou a domácí majonézou nebo tatarskou omáčkou.