Marinovaná kuřecí prsa v rozmarýnu s liškami a jahodami
Suroviny pro 4 osoby:
-
4 kuřecí prsa (každé cca 250 g)
Marináda:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
sůl podle chuti
-
50 ml červeného vína
-
několik snítek čerstvého rozmarýnu
-
1 nahrubo nastrouhaná mrkev
-
2 stroužky česneku
-
čtvrtka nahrubo nastrouhaného celeru
Omáčka:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
několik lístků čerstvé máty
-
sůl podle chuti
-
80 g čerstvých jahod
-
1 lžíce másla
-
2 šalotky, nakrájené na kostičky
-
50 ml zeleninového vývaru
-
50 ml bílého krému balsamico
-
200 g hub
-
šťáva z citrónu
Způsob přípravy
Omyté a očištěné kuřecí prsíčka naložíme do olivového oleje s červeným vínem, česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem. Vše osolíme, opepříme a necháme asi 8 hodin odležet v chladničce.
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme houby a vše zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, citronovou šťávu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.
Vyjmeme kuře z marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak ještě pečeme v troubě asi 12 minut při 200 °C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku.
Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatickou omáčku z hub s jahodami. Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.