JÁTROVÁ PAŠTIKA

Kategorie:

Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • 100 gramů másla
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 gramů kuřecích jater
  • Pepřové koření
  • 60 ml smetany

Způsob přípravy

 

Játra očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi nechejte na tuku zesklovatět cibuli. Přidejte játra a po chvíli i jemně nasekaný česnek. Vše mírně opečte. Poté přidejte  koření a nechejte na mírnou teplotu asi pět minut. Takto připravená játra dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Přidejte máslo, smetanu a opět promixujte. Dle potřeby osolte. Na závěr můžete vmíchat nasekané mandle. Paštiku přendejte do keramických misek či skleniček, nechejte vychladnout a zalijte rozpuštěným máslem.