Mexická pánev

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: opékání

Suroviny

  • 500 gramů vepřové panenky
  • slunečnicový olej
  • 2 velké cibule
  • 1 balení Mexická směs
  • 2 chorizo klobásy

Způsob přípravy

Maso nakrájejte na plátky a přes noc naložte do směsi oleje a koření Mexická směs. Použijte 3 lžíce oleje a polovinu sáčku s kořením. Ve velké pánvi si rozehřejte olej a dejte na něj opékat maso, které jste po naložení vyndali z lednice půl hodiny předem. Aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Plátky masa opečte z obou stran a dejte stranou. Do výpeku dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Až začne tmavnout, vsypejte na ni sáček mražené zeleniny. Pokud máte čas a chuť, připravte si zeleninu čerstvou. Ideální je mix kukuřice, fazolí, fazolových lusků, několika barev paprik. Do pánve vsypejte zbytek koření, promíchejte a společně pár minut opékejte. Vraťte do pánve maso a na kolečka nakrájené chorizo. Podlijte trochou vody, pokud máte po ruce vývar, tak vývarem. Stačí přibližně 2 dcl. Ochutnejte a až teď, podle chuti, osolte. Podávejte s libovolnou přílohou (rýže, pečivo, nudle, tortila,...).