Pizza

Kategorie:

Druh jídla: Pizza
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • Pizza Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 kg hladké mouky s vysokým obsahem lepku
  • 500 ml vlažné vody
  • 1 kostka droždí
  • suroviny na dozdobení

Způsob přípravy

Smíchejte sypké suroviny a poté k nim přidejte tekuté. Těsto důkladně propracujte. Bude krásně vláčné, hladké, jemné. Můžete použít kuchyňského robota. Hotové těsto hned dejte do mísy, přikryjte a uložte do chladničky, kde odpočívá do druhého dne.

 

Na druhý den těsto vyndejte z lednice. Rozdělte na 5 dílů a každý z nich rozválejte a roztáhněte pomocí prstů do tvaru pizzy. Vložte na plech, který můžete pro jistotu lehce vymazat olejem. Ideální jsou kulaté plechy na pečení pizzy. Pizzu potřete základem z rajského protlaku a obložte surovinami podle chuti. Posypejte směsí koření Pizza. Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé.