Sendvič s pomalu pečenými krůtími prsy

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • balení směsi Gurmán Avokádo
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • krůtí prsa
  • 1 dcl vody

na servírování

  • Hořčice Česká Avokádo
  • rajčata
  • plátky kváskového chleba
  • salátové listy

Způsob přípravy

Krůtí prsa omyjte, osušte. Koření rozmíchejte v oleji a směsí potřete celá prsa. Nechejte pár hodin marinovat v lednici. Poté dejte do pekáče, zalijte vodou a dejte péct, přikryté víkem, na 150 °C. Pečte přibližně 3 až 4 hodiny, dokud není maso měkké. 

 

Jedním z využití pomalu pečeného krůtího masa jsou jednoduché sendviče.

 

Plátky chleba namažte hořčicí, položte rajče, salát a plátek krůtího masa. Přiklopte dalším plátkem chleba.