Lečo

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 2 lžičky koření Paprika pálivá mletá Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 1 lžička soli
  • 5 kusů barevných paprik
  • 400 gramů cherry rajčat nebo velkých rajčat
  • vajíčka a uzenina podle chuti

Způsob přípravy

 

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Po třech minutách přidejte na proužky nakrájené papriky. Když použijete uzeninu, je na ni čas právě teď. Míchejte a opékejte, dokud papriky trochu nezměknou. V této chvíli přidejte na kousky nakrájená velká rajčata nebo na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Ochuťte solí a pálivou paprikou. Přiklopte poklicí a duste asi 10 minut na mírnou teplotu. Hotovo? Kdo chce, můžete přidat pár prošlehaných vajíček a nechat je zatuhnout. Podávejte s čerstvým chlebem.