Americké brambory

Kategorie:

Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • Americké brambory Avokádo
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 kg kg brambor se slupkou

na dip

  • Česneková sůl Avokádo
  • 300 gramů zakysané smetany
  • čerstvé jarní bylinky

Způsob přípravy

Brambory omyjte a důkladně odrhněte kartáčkem. Osušte utěrkou a nakrájejte na měsíčky, zhruba stejně velké. Dejte do velké mísy, a přidejte sáček koření a olej. Promíchejte, aby se všechny kousky brambor obalily kořením. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, ideálně jeden vedle druhého, ať se moc nedotýkají a jsou stejnoměrně opečené. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, zhruba 15 - 25 minut. Podle velikosti brambor. Dip je velice jednoduchý. Smíchejte zakysanou smetanu s nasekanými bylinkami a ochuťte česnekovou solí. Ihned podávejte k horkým, křupavým bramborám.