Krůtí gyros s pikantní zeleninou z pánve
Suroviny pro 4 osoby:
-
Paprika pálivá mletá Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
100 ml olivového oleje
-
1 svazek čerstvého koriandru
-
400 g krůtích prsou
-
4 tortilly
-
rajský protlak
Marináda:
-
1 lžíce směsi Gyros-Kebab Avokádo
-
100 ml olivového oleje
Zelenina
-
1 cuketa
-
1 červená paprika
-
1 zelená paprika
-
1 žlutá paprika
-
3 stroužky česneku
-
1 svazek jarní cibulky
Způsob přípravy
Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním přípravku Gyros s olivovým olejem. Vše necháme 4-6 hodin odležet v lednici. Omyjeme zeleninu, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo silnější proužky. Krůtí prsa smažíme na rozehřáté pánvi, zeleninu ve wok pánvi nebo v hrnci. Osmažené maso smícháme se zeleninou a dochutíme kořením.
Tortilly ohřejeme na pánvi, namažeme rajským protlakem a zakysanou smetanou a posypeme čerstvě nasekaným koriandrem. Pak přidáme maso a zeleninu, na jednom konci tortilly přehneme asi 3 cm přes náplň (aby pak spodemnevytékala), zavineme a podáváme.