Luštěninová polévka

Kategorie:

Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 2 kusy Bobkový list Avokádo
  • 1 lžíce Majoránka Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 gramů brambor
  • 2 petržele
  • 2 mrkve
  • 100 gramů čočky
  • celeru
  • 100 gramů fazolí (ideálně středně velké bílé)
  • 4 lžíce celozrnné špaldové mouky

Způsob přípravy

Luštěniny si namočte den předem a na druhý den uvařte doměkka. Když chcete polévku pestrou, můžete použít i více druhů luštěnin.


V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte zeleninu, nakrájenou buď na kostičky nebo na kolečka. Také brambory, nakrájené na plátky. Ochuťte solí a pepřem. Společně ještě chvíli opékejte. Zasypejte moukou, promíchejte.

 

Zalijte vodou (můžete použít i zeleninový vývar) a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Přidejte luštěniny, majoránku a ještě chvíli povařte.