Kachní prsa s brusinkovým chutney

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 balení Marináda Pikantní Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 kachní prsa, každá cca 300 g

Brusinkové chutney:

  • Chilli mleté Avokádo
  • 1 svitek Skořice celá Avokádo
  • 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
  • 1 limetka
  • 1 cibule
  • 100 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 malé mango
  • 200 g sušených brusinek
  • 1 lžička semen koriandru
  • 1 stroužek česneku

Způsob přípravy

Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Z limetky seškrábeme trochu kůry a vymačkáme z ní šťávu. Všechny ingredience na chutney a koření vložíme do hrnce a vaříme zakryté pod pokličkou, následně odstraníme pokličku a dále vaříme na mírném ohni asi 10-12 minut, za častého míchání. Odstraníme skořici. Připravená omáčka by měla mít marmeládovou konzistenci. Chutney musíme spotřebovat do 2-3 dnů.

Omáčku můžeme rovněž přeložit do vyvařených sklenic, které těsně uzavřeme a ukládáme na chladném místě chráněném před světlem.

Maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Ostrým nožem nařízneme kůži, zabalíme do snítek rozmarýnu a marinujeme v pikantní marinádě několik hodin. Na rozpáleném oleji smažíme prsa 12-15 minut kůží dolů, poté obrátíme a smažíme dalších 5 minut.

Maso vyjmeme z pánve, nakrájíme na plátky a podáváme s chutney.