Šumajstr

Kategorie:

Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Vaření

Pierwsza sekcja

  • Bobkový list Avokádo
  • Majoránka Avokádo
  • Nové koření celé Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 2 kusy cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 80 gramů slaniny
  • kyselé okurky
  • chléb
  • 200 gramů vepřových škvarků
  • 250 gramů velkých bílých fazolí
  • 200 gramů velkých krup

Způsob přípravy

Nejdříve si nachystáme fazole a kroupy. Fazole přes noc namočíme do studené vody, kroupy stačí nechat namočené asi hodinu. Do tlakového hrnce dáme fazole, bobkový list a tři kuličky nového koření. Kroupy vaříme zvlášť 30 minut, osolíme je a přidáme kousek sádla. 

 

Mezitím na sádle pomalinku osmažíme cibulku, ale pozor musí zůstat světlá. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a škvarky. Část vody z fazolí a krup si uchováme a zbytek scedíme. Vše přidáme k cibulce se slaninou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku s česnekem a důkladně promícháme. Přidáme trochu slité vody, aby směs nebyla příliš suchá a nastavíme troubu na 200°C. Zapečeme v zapékací míse přibližně 20 minut. Další ingredience můžete přidat podle chuti.

 

Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.