Kachna plněná drůbežími játry a slaninou

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • kořenící směs Kuře pečené Avokádo
  • 1 lžíce Mletá masa Avokádo
  • 2 vejce
  • 1 kachna
  • 2 housky namočené do mléka
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 5 plátků slaniny nakrájených na kostičky
  • 100 g očištěných drůbežích jater, namočených do mléka
  • 1 svazek petrželky
  • 200 g krůtích paliček

Způsob přípravy

Kachnu omyjeme, očistíme, bohatě posypeme přípravkem Kuře pečené a necháme odležet v chladničce.

Maso z krůtích paliček umeleme spolu s vymačkanými houskami.

Na rozehřáté pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu a necháme odležet na chladném místě. Drůbeží játra spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli, slaninu, játra, nasekanou petržel, vejce a přípravek Mletá masa přidáme k mletému masu.Takto připravenou nádivkou naplníme kachnu, uložíme na pekáč, zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Můžeme rovněž použit rukáv na pečení. Poslední půl hodiny odstraníme alobal a pečeme kachnu dozlatova. Rozdělíme na menší porce a podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

Ke kachně se perfektně hodí ovocná omáčka.