Bramborové placky se škvarky

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 1 lžička Kmín celý Avokádo
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 600 gramů brambor
  • 300 gramů hladké mouky
  • Alpská sůl s jódem
  • 150 gramů vepřových škvarků
  • sádlo

Způsob přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a  necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle, vložíme do misky a přidáme sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek, najemno pomleté škvarky a prosátou mouku. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na 0,5 - 1 cm silný plát. Pomocí kulatého vykrajovátka, nebo skleničky vykrájíme kolečka, která smažíme z obou stran v rozpáleném sádle. 

Bramborové placky se škvarky jsou výborné jen tak, nebo jako příloha například ke guláši.