Tagliatelle s liškami

Kategorie:

Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 200 g lišek
  • 2 stroužky česneku
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 200 ml sladké smetany 30%
  • 1 hrst špenátu
  • citrónová kůra
  • parmezán

Způsob přípravy

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na hrubo nasekané lišky. Osolíme, opepříme a smažíme 2 minuty. Poté přidáme 1 lžičku tymiánu, víno, smetanu a krátce povaříme. Do pánve přidáme již uvařené těstoviny. Promícháme, přidáme čerstvý špenát, krátce dusíme a ihned podáváme. Servírujeme s čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a parmazánem.

Tip: Těstoviny vařte kratší dobu. Dušením změknou.