Hovězí roládky s bramborovými knedlíčky

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Dušení

Hovězí roládka

  • 4 lístky Bobkový list Avokádo
  • 2 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 8 lžíce hladké mouky
  • 400 g hovězího masa
  • 4 lžička Hořčice Delikates Avokádo
  • 1 balení červeného zelí
  • 12 plátků slaniny
  • 4 Nákladané cornichons

Bramborové knedlíčky

  • 1 vejce
  • 1 kg vařených brambor
  • 250 g bramborového škrobu

Způsob přípravy

Hovězí plátek jemně naklepeme. Opatrně, ať do masa neuděláme díry.

Plátek osolíme, opepříme, jemně potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny, ciulku a okurku. Zamotáme do závitku a jemně stáhneme nití, aby se nám při dušení maso nerozpadlo.

Připravené roládky zprudka osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Výpek je důležitý k přípravě tmavé omáčky. K roládám přilejeme hověí vývar, pánev zakryjeme a vaříme při nízké teplota cca 1 hodinu.

Až je maso měkké vyndáme roládky z omáčky a sundáme z nich nit.

Do omáčky přidáme bobkové listy a zahustíme jíškou připravenou z 2 lžiček mouky. Omáčku provaříme a rolády do ni vrátíme a prohřejeme.

Mezitím co se rolády vařili si můžeme připravit bramborové knedlíčky. Uvaříme brambory a rozšťoucháme je do hladka. K vychlazeným bramborám přidáme škrob, vejce. Směs promícháme. Z těsta tvarujeme kuličky, která mírně mezi dlaněmi zmáčkneme a doprostřed uděláme důlek. Takto připravené knedlíčky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 minut.

Roládu s knedlíčky podáváme s červeným zelím, vše přelité tmavou omáčkou.