Jarní bramborový salát s vejcem a hořčicovou zálivkou

Kategorie:

Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • 1 lžíce Americké brambory Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 200 g parmské šunky
  • 5 vajec
  • 800 g brambor
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 8 ředkviček
  • 1 svazek kopru
  • 200 g mladého špenátu

Zálivka

  • 1 lžíce vinného octu
  • 1 lžíce oleje
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce Hořčice Francouzská Avokádo

Způsob přípravy

Brambory umyjeme, oloupeme a vaříme v lehce slané vodě okořené kořením Americké brambory. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

Příprava zálivky:

Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme ocet a vývar a vaříme dokud se kapalina zredukuje napolovinu. Nakonec přidáme hořčici a cukr. Mícháme a přivedeme k varu, krátce povaříme a sundáme z plotýnky. V misce smícháme mladý špenát s bramborami nakrájenými na osminky, čtvrtky vejce a ředkvičky nakrájené na plátky. Přidáme plátky šunky na polovinu a nasekaný kopr. Salát přelijeme zálivkou, podle chuti dosolíme, dopepříme a jemně promíchám.

Dobrou chuť!