Grilované kuřecí prsa s hruškami a uzeným ovčím sýrem

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 8 kuřecích prsou, každá cca 80 g
  • 4 hrušky
  • citrónová šťáva podle chuti
  • 12 plátků uzeného ovčího sýra
  • 4 plátky uzeného bůčku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 balení Marináda Gril Avokádo

Omáčka:

  • 1 lžička koření Chilli mleté Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • sůl podle chuti
  • 100 ml oleje
  • 4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 1 svazek petržele

Způsob přípravy

Všechny ingredience pro přípravu omáčky důkladně promícháme a dochutíme kořením.

Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Plátky ovoce, maso a ovčí sýr zalijeme marinádou a necháme odležet na chladném místě. Hrušky, ovčí sýr, kuřecí prsa a uzený bůček grilujeme s větvičkami rozmarýnu asi 10-15 minut, několikrát obrátíme na druhou stranu.

Pak všechno uložíme na talíře a pokapeme dříve připravenou omáčkou.