Pomazánka z makrely

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny na pomazánku

  • 1 lžička Paprika pálivá mletá Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 50 ml vody
  • 1 jarní cibulka
  • 1 uzená makrela
  • petrželka
  • 2 lžíce ricotty
  • sůl, pepř na dochucení
  • mladé klíčky
  • chléb

Salát

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 citrónu
  • 1 malá cibule
  • 1 řapík celeru
  • zelená petrželka

Způsob přípravy

Uzenou makrelu vykostíme vložíme na kousíčky do misky.  Přidáme  najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku, nasekanou pažitku, ricottu, olivový olej, vodu. Osolíme, opepříme a přidáme pálivou papriku. Vše dobře promícháme a máme hotovo.

Salát

Řapík celeru nakrájíme na kostky a zamícháme s petrželkou a cibulkou nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou šťávou a oliovovým olejem.

Pomazánka z makrely chutná nejlépe s čerstvým chlebem a mladými zelenými klíčky.