Kuře v citrónové omáčce

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • 1 citrónu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1 kuřecí prso
  • pšeničná mouka na obalování
  • hrst čerstvého špenátu
  • pražené mandle
  • čerstvá šalvěj

Způsob přípravy

Kuřecí prso nakrojíme, abychom z něj měli tenší plátek. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakořeněný plátek obalíme z obou stran v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plánek z obou stran osmažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 4 minuty. Pak přidáme plátky z citronu a máslo. Máslo rozmícháme ve vývaru a chvilku provaříme. Nakonec přidáme špenát, chvilku podusíme a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme praženými mandlemi a čerstvými lišty šalvěje.