Rybí polévka

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 2 lístky Bobkový list Avokádo
  • 4 kuličky Nové koření celé Avokádo
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • 2 l vody
  • 20 g hladké mouky
  • 1 mrkev
  • sůl, pepř dle chuti
  • 1 celeru
  • 500 g rybích ořezů (hlava, kosti)
  • 1 petžel

Způsob přípravy

Nejprve si připravíme rybí vývar. Odřezky dáme vařit do litru vody společně s kouskem, mrkve, petržele, celeru. Přidáme nové koření, bobkový list a pořádku osolíme. Rybí vývar se vaří krátce. Stačí nám 30 minut. Poté vývar zcedím. Vybereme pěkné maso z vývaru do polívky.

 Teď se dáme na polívku. Nejprve si kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, jak máme do polívky rádi. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle a přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli vše opražíme a posypeme troškou mouky. Chvilku povaříme a přidáme rybí vývar. Povaříme a případně ještě osolíme, opepříme podle chuti.