Exotické kachní prsíčka v pepři s mangovým chutney
Suroviny pro 4 osoby:
-
1 lžička koření Pepř černý mletý Avokádo
-
1 balení Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
-
sůl podle chuti
-
4 malá kachní prsa
Mangový chutney
-
0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
-
1 mango
-
šťáva z 1 limetky
-
několik snítek čerstvé máty
-
1 lžíce cukru
-
100 ml vody
-
1 chilli paprička
Způsob přípravy
Omytá a očištěná prsa naložíme do marinády. Po dvou hodinách prsa vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté nařízneme kůži, posypeme v hmoždíři drceným pepřem a osolíme. Takto připravenou kachnu smažíme po obou stranách na grilovací pánvi, pak pečeme při 180 °C asi 10 minut.
V hrnci uvaříme vodu s cukrem a limetkovou šťávou. Když dosáhne konzistence sirupu, přidáme nakrájené mango a dusíme několik minut. Před koncem vaření přidáme nasekanou mátu a trochu zázvoru.
Horké maso nakrájíme na plátky a podáváme s mangovým chutney