Exotické kachní prsíčka v pepři s mangovým chutney

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžička koření Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 balení Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 4 malá kachní prsa

Mangový chutney

  • 0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
  • 1 mango
  • šťáva z 1 limetky
  • několik snítek čerstvé máty
  • 1 lžíce cukru
  • 100 ml vody
  • 1 chilli paprička

Způsob přípravy

Omytá a očištěná prsa naložíme do marinády. Po dvou hodinách prsa vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté nařízneme kůži, posypeme v hmoždíři drceným pepřem a osolíme. Takto připravenou kachnu smažíme po obou stranách na grilovací pánvi, pak pečeme při 180 °C asi 10 minut.

V hrnci uvaříme vodu s cukrem a limetkovou šťávou. Když dosáhne konzistence sirupu, přidáme nakrájené mango a dusíme několik minut. Před koncem vaření přidáme nasekanou mátu a trochu zázvoru.

Horké maso nakrájíme na plátky a podáváme s mangovým chutney