Krémová květáková polévka
Suroviny
-
1 lžíce oleje
-
2 l vody
-
1 květák
-
1 balení kokosové mléko
-
1 mladý celer
-
1 mladá petrželka
-
1 mladý pórek
-
1 opečená cibule
-
hrst čerstvé petrželové nati
Způsob přípravy
Květák rozdělíme na menší kousky, dáme do pekáčku. Přidáme 1 čajovou lžičku kurkumy, 1 lžičku oleje a pečeme v troubě asi 15 minut při 180 °C.
Mezitím připravíme vývar. Do hrnce dáme celer, petrželku, porek, pečenou cibuli, mrkev, zelenou petrželku, posolíme, opepříme. Zalejeme vodou a vaříme 20 minut.
Když je vývar hotový, vyndáme zeleninu kromě mrkve. Přidáme pečený květák (část si necháme). Zalijeme kokosovým mlékem. Povaříme a rozmixujeme na hladkou polévku. Polévku podáváme s kousky pečeného květáku a posypané klíčky.