Banoffee

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • 1 lžička Skořice mletá Avokádo
  • 75 g másla
  • 150 g máslových sušenek
  • 3 banány
  • 200 ml sladké smetany 30 %
  • hořká čokoláda

Způsob přípravy

Sušenky rozmixujeme na drť a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu nasypeme do koláčové formy a rovnoměrně upěchujeme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sladkou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Sušenkový základ posypeme skořicí a naskládáme na něj nakrájené banány. Na vrstvu banánů rozetřeme karamelizované kondenzované mléko a na vrstvu karamelu rozetřeme tuhou šlehačku. Na závěr  koláč posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Dobrou chuť!