Špízy z vepřové panenky s ananasem

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 červená paprika
  • 4 vepřové panenky
  • 1 ananas

Marináda

  • 2 lžíce Grilovací s česnekem Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z citrónu
  • 2 lžíce Hořčice Ruská Avokádo

Způsob přípravy

Vepřové panenky očistíme, umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kousky. Ty pak promícháme s marinádou, kterou jsme si připravili smícháním hořčice, medu, oleje, šťávy z citronu a přípravku Grilovací s česnekem. Maso necháme v chladu marinovat; nejlépe přes noc. Ananas očistíme, zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na větší kousky. Červenou papriku omyjeme a nakrájíme také na kousky. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky masa, ananasu a papriky. Připravené špízy umístíme na hliníkový tác na grilování a grilujema na středně rozpáleném grilu dokud nebude maso propečené. Podáváme s česnekovým dipem a zeleninovým salátem.