Studená polévka z červené papriky se sušenými rajčaty, bazalkou a čerstvě nastrouhaným parmezánem

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Bazalka Avokádo
  • Chilli mleté Avokádo
  • Paprika sladká mletá Avokádo
  • Tymián Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 červené papriky
  • 400 ml bílého jogurtu
  • 100 ml smetany (36%)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce sušených rajčat, nasekaných na plátky
  • 2 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu

Způsob přípravy

Omytou a osušenou papriku natřeme olivovým olejem a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C, poté zabalíme do alobalu, a necháme 20 minut odležet. Po vychladnutí papriku očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky.

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme papriku, nasekaný česnek, tymián, bazalku a sladkou papriku a dusíme asi 10 minut. Vše necháme vychladnout a následně přidáme jogurt, smetanu, citrónovou šťávu a důkladně rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme česnekovou solí a chilli a necháme odležet v chladničce.

Podáváme po vychladnutí se sušenými rajčaty a parmezánem.