Kuřecí vývar s knedlíčky

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 3 kuličky Nové koření celé Avokádo
  • 6 kuliček Pepř černý celý Avokádo
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 400 g kousků z kuřete (hřbet, krk, křídla)
  • 1 malý celer
  • 2 kořeny petržele

Knedlíčky

  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžičky Polévkové bylinky Avokádo
  • 120 g mletého kuřecího masa
  • 1 malé vejce
  • pepř, sůl

Způsob přípravy

Kousky kuřete dáme do 1,5 l studené vody, přidáme polovinu celeru, 2 mrkve, 1 petržel, cibuli a koření. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni probublávat cca 2 hodiny. Mezitím si připravíme knedlíčky. Do mletého kuřecího masa vmícháme rozšlehané vejce, mouku, sůl, 1 lžičku směsi bylinek a špetku pepře. Dobře zamícháme, necháme 20 minut odležet v chladu. Poté tvoříme z masové hmoty drobné knedlíčky. Uvařený vývar scedíme a znovu uvedeme do varu. Čerstvou zbylou mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky a vhodíme do vývaru. Pak přidáme ještě knedlíčky, které ve vývaru vaříme dokud nevyplavou. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a bylinkami.