Grilované broskve s kozím sýrem

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny

  • 1 lžičky Skořice mletá Avokádo
  • 2 lžíce medu
  • čerstvý rozmarýn
  • 20 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 3 broskve
  • 1 lžičky oleje z vlašských ořechů
  • 50 g kozího sýru

Způsob přípravy

V misce smícháme med s muškátovým oříškem, skořicí. Rozřízneme broskve na půl, odstraníme pecku a lehce pokapeme olivovým olejem. Položíme na rozpálený gril a navrh dáme větvičku rozmarýnu. Broskve grilujeme z obou stran, cca 10 minut na jedné. Těsně před vyndáním z grilu zalejeme marinádou z medu  a zasypeme kozím sýrem. Při podávám zasypeme vlašskými ořechy.

 

TIP: Větvičku rozmarýnu můžeme dát i na uhlíky, aby se nám vůně rozlinula celým grilem. Pozor aby se nám rozmarýn nespálil.