Lívance s domácí nugetou a vanilkovým krémem
Lívance
-
1 lžičky Skořice mletá Avokádo
-
sul
-
2 vejce
-
100 ml mléka
-
1 banán
-
100 g jemných ovesných vloček
-
čerstvé jahody
Tvarohovo-vanilkový krém
-
1 vanilkový lusk
-
250 g tvarohu
-
200 ml smetany ke šlehání
-
třtinový cukr
Domácí nugeta
-
100 g lískových oříšků
-
2 lžíce kakaa
-
100 g kvalitní mléčné čokolády
-
1 lžíce oleje (slunečnicového, arašídového,...)
Způsob přípravy
Lívance
Banán rozmačkáme a smícháme s jemnými vločkami. Postupně přilíváme mléko, dokud nám nevznikne husté těstíčko. Poté přidáme vejce se špetkou solí a skořici, zamícháme. Lívanečky smažíme na sucho. Pokud by se těsto moc přichytávalo můžeme podlít kapkou oleje.
Hotové lívance můžeme vykrajovat do různých tvarů. Podáváme s tvarohovo-vanilkovým krém, domácí nugetou a čerstvým ovocem.
Tvarohovo - vanilkový krém
Tvaroh rozmícháme s třtinovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Smetanu vyšleháme do šlehačky a opatrně vmícháme do tvarohu.
Domácí nugeta
Lískové oříšky opražíme v troubě nebo na pánvi a zbavíme je slupek. Oříšky posekáme a poté rozmixujeme v mixéru na pastu dokud se z oříšku nezačne uvolňovat tuk. Do oříškové pasty zamícháme lžíci oleje, 2 lžíce holandského kakaa a promícháme. Pro ještě lepší chuť můžeme přidat rozpuštěnou mléčnou čokoládu.