Lívance s domácí nugetou a vanilkovým krémem

Kategorie:

Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Lívance

  • 1 lžičky Skořice mletá Avokádo
  • sul
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 banán
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • čerstvé jahody

Tvarohovo-vanilkový krém

  • 1 vanilkový lusk
  • 250 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • třtinový cukr

Domácí nugeta

  • 100 g lískových oříšků
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g kvalitní mléčné čokolády
  • 1 lžíce oleje (slunečnicového, arašídového,...)

Způsob přípravy

Lívance

Banán rozmačkáme a smícháme s jemnými vločkami. Postupně přilíváme mléko, dokud nám nevznikne husté těstíčko. Poté přidáme vejce se špetkou solí a skořici, zamícháme. Lívanečky smažíme na sucho. Pokud by se těsto moc přichytávalo můžeme podlít kapkou oleje.

Hotové lívance můžeme vykrajovat do různých tvarů. Podáváme s tvarohovo-vanilkovým krém, domácí nugetou a čerstvým ovocem.

Tvarohovo - vanilkový krém

Tvaroh rozmícháme s třtinovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Smetanu vyšleháme do šlehačky a opatrně vmícháme do tvarohu. 

Domácí nugeta

Lískové oříšky opražíme v troubě nebo na pánvi a zbavíme je slupek. Oříšky posekáme a poté rozmixujeme v mixéru na pastu dokud se z oříšku nezačne uvolňovat tuk. Do oříškové pasty zamícháme lžíci oleje, 2 lžíce holandského kakaa a promícháme. Pro ještě lepší chuť můžeme přidat rozpuštěnou mléčnou čokoládu.