Česneková kari omáčka s hranolkami

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Bez vaření

Suroviny

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 150 ml oleje
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • 1 žloutek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kg brambory
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 1 lžička medové hořčice
  • 1 lžička Kari Avokádo

Způsob přípravy

Ingredience na omáčku rozmixujeme do hladka, přesuneme do mističky a dáme vychladit. Brambory nakrájíme na hranolky, pořádně propláchneme ledovou vodou a osušíme do sucha, aby při smažení moc neprskaly. Olej rozpálíme ve vyšší pánvi nebo v hrnci na 175 °C. Hranolky vložíme do hrnce a smažíme zhruba 10 minut. Hranolky vytáhneme z oleje, osolíme a ihned teplé podáváme s kari omáčkou.

Dobrou chuť!