Česneková kari omáčka s hranolkami
Suroviny
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
150 ml oleje
-
1 lžíce citrónová šťáva
-
1 žloutek
-
1 stroužek česneku
-
1 kg brambory
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
1 lžička medové hořčice
-
1 lžička Kari Avokádo
Způsob přípravy
Ingredience na omáčku rozmixujeme do hladka, přesuneme do mističky a dáme vychladit. Brambory nakrájíme na hranolky, pořádně propláchneme ledovou vodou a osušíme do sucha, aby při smažení moc neprskaly. Olej rozpálíme ve vyšší pánvi nebo v hrnci na 175 °C. Hranolky vložíme do hrnce a smažíme zhruba 10 minut. Hranolky vytáhneme z oleje, osolíme a ihned teplé podáváme s kari omáčkou.
Dobrou chuť!