Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 2 lžíce Bazalka Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 100 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 1 houska
  • 1 kuřecí prso
  • 1 lžíce rajské omáčky
  • 1 mozzarelly

Způsob přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou strouhanku. Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru, přidáme bazalku a promícháme.

 

Kuřecí prso osolíme a naříznutím v něm vytvoříme kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivovým olejem.